بسبوسة - كرش كيبرز

اخر الأخبار

الأربعاء، 27 يناير 2021

بسبوسة

 

المكوّنات

  1. 3 كوب سميد
  2. كوب لبن دافي
  3. كوب سمنة دافية
  4. 1/4 كوب زيت
  5. 1/2 كوب سكر
  6. كوب جوز هند
  7. 2 م كبيرة لبن بودرة
  8. م صغيرة بيكنج بودر
  9. ملح
  10. 2 م ك عسل نحل
  11. 2 كوب ماء وزيهم سكر للتسقية
  12. كوب زبادي
  13. كوب قشطة
  14. 2 بيضة
  15. م صغيرة فانيليا
  16. 1/2 حبة ليمون
  17. م كبيرة سمنة

  1. يتم خلط الليمون والبيض والفانيليا كويس ونضيف عليهم السكر والقشطة والزبادي والسمنة والزيت مع التقليب



  1. معلقتين عسل نحل على لبن دافي وانزلهم على الخليط وبعد كده ننزل السميد وجوز الهند والبيكنج باودر والملح واللبن البودرة


  2. نحط المكسرات في الخليط وندهن الصينية سمنة وانزل الخليط عليها وادخلها فرن


  3. لما تبدأ البسبوسة تاخد لون اعمل الشربات بإني اجيب كوب سكر واحط عليه معلقتين مايه ع النار واهز الطاسة نفسها مش بالملعقة لحد لما يتكرمل وياخد لون وبعد كده انزل ب ٢ كوب ماية سخنة والسكر اللي فاضل لحد ميغلي و م ك سمنة وبعد كده احط الخليط ع البسبوسة وادخلها فرن تاني ١٠ د.

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق