المكوّنات
- 2 كوب ماء دافي
- 2 كوب دقيق
- معلقة سكر
- معلقة ييكنج بودر
- معلقة خميرة فورية
- معلقة صغيرة ملح
- 2 معلقه دقيق سميد
- مكونات الحشو:
- زبيب وجوز هند وسكر
- مكونات السيرب:
- كوب ونص سكر
- كوب ماء ن
- نص ليمونه
- فانيليا
الخطوات
في الخلاط نضع ٢ كوب ماء دافي وعليهم ملعقة سكر ومعلقة خميرة فوريةونضع ٢ كوب دقيق و٢ ملعقة سميد ومعلقة بيكنج بودر ومعلقة صغيرة ملحنضرب المكونات كويس جداً في الخلاط ونسيبهم يرتاحوا ربع ساعة مش اكترعلى النار نضع طاسه تيفال بدون زيت وتكون النار عالية اول ما يسخن نخفف عليهم وننزل بالخليط على الطاسة بشكل دايرة براحتنا بقي كبيرة او وسط اول ما تحمر من تحت ومن فوق تكون استوت نطلعها وهكذا لحد آخر وحدة ونغطيهم بفوطهنحشي القطايف بالذبيب وجوز الهند والسكر ونقفلهانقليها في زيت غزير على نار عاليه ونطلعها على مصفي تنزل اي زيت فيها ونسقيها السيرب اللي عملاناه ونقدمها و بألف هنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق