المكونات
1 كيلو دقيق
2 صدر دجاج
2 بصله
2 فلفل اخضر
معلقه كبيره خميره
ذره ملح
ذره سكر
علبه زبادي طبيعى
ربع كوب زيت
جبنة موزاريلا
4 معالق لبن بودر
طريقة العمل
نضيف الخمير+ذره السكر في كوب لمده ٥دقائق حتى تبدأ بالفوران،ثم نحضرإناء نضع فيه الدقيق وذره الملح والزيت واللبن البودره
نقلب ثم نضع الخميره ونقلب ونكمل عجن بماء دافئ نعجن لمده عشر دقائق ثم نغطيها لمده ساعة تختمر. (لعمل خلطه الحشو نقطع البصل صغير
بعد مايدبل نحط الفلفل الاخضر متقطع صغير وبعدين نحط صدر الفراخ يكون مسلوق نص سلقه ومتقطع شرائح
لعمل الصلصة ملعقة زيت ثم نضع الطماطم المضروبه لحد ماتتسبك وتتقل
بعد العجينه ماتخمر وحجمها يزيد نقطع العجينه ل٤كور كل كوره في صينيه ونفرد من النص علشان حوافى العجينه تبقى مش خفيفه
نسيبها تريح ١٠ دقائق ونغطيها وبعدين ندهن الصلصة وتريح ١٠ دقائق ثاني بعدين نحط الفراخ وندخلها الفرن وبعد٥دقايق نحط الجبنة وندخلها ثاني الجبنة تسيح ونطلعها
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق